2009. szeptember 2., szerda

A híd


Van annak már 13 éve is amikor egy igehirdetésen hallottam egy megható történetet amivel az Atya szeretetét próbálta az igehirdető érzékeltetni számunkra. A történet egy híd kezelésével megbízott emberről szólt, akinek az volt a dolga, hogy ha hajó jön engedje fel a hidat, ha vonat, akkor pedig le. Egyszer pedig amikor jött a vonat, a fia éppen a hídmozgató szerkezetnél játszadozott. Az apának, pedig sem ideje, sem lehetősége nem volt rá, hogy szóljon a fiának. Választania kellett tehát; vagy a fia hal meg, vagy az utasok. Mélységes fájdalmában a fia halálát választotta, hogy sokak életét megmentse.
Persze ez sem tökéletes, mint ahogyan egyik példa sem. Egyedül a Biblia az ami hűen, és valóságosan tudósít arról, hogy hogyan is érzett az Atya, a Fiú halálakor.
De miért is írtam le ezt a távoli élményem? Mert most meg lett filmesítve a történet. Hajdani északi szomszédaink, a csehek alkottak egy nagyjából 20 perces filmet, aminek rövidített változatát most megtekinthetjük a legnagyobb videomegosztó portálon.

Nincsenek megjegyzések: